Συζήτηση για την προώθηση τοπικών προϊόντων και τη συνεργασία στη Γιορτή Κρητικής Διατροφής.
Την αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου, κα Μαρία Λιονή, επισκέφτηκε το νέο ΔΣ από το Σωματείο Εστίασης και Συναφών Επαγγελμάτων του Δήμου Ρεθύμνης στο πλαίσιο της ανάληψης των καθηκόντων του.
Σημειώνεται ότι πρόεδρος του νεοεκλεγέντος Δ.Σ. είναι ο κ. Μιχάλης Χάσικος και σύμφωνα με την ανακοίνωση μετά τη νέα σύσταση, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο “δεσμεύεται ότι θα εργαστεί αδιάκοπα για τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα του κλάδου και των μελών του και θα σταθεί αρωγός σε όλους τους επαγγελματίες του κλάδου, συμμετέχοντας ενεργά στα δημόσια δρώμενα του τόπου μας προς όφελος των μελών του και της κοινωνίας. Οι νεοεκλεγέντες, για μια ακόμα φορά, ευχαριστούν τους συναδέλφους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, προσήλθαν μαζικά στις κάλπες και τους τίμησαν με την ψήφο τους, δυναμώνοντας με αυτό τον τρόπο τη φωνή του Συλλόγου και ισχυροποιώντας τη θέση του ως συνομιλητή στις διαβουλευτικές διαδικασίες με τους υπόλοιπους Φορείς”.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα, που αφορούν στη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης και τη συνεργασία του σωματείου σε δράσεις της Περιφέρειας Κρήτης αναφορικά με την προβολή των τοπικών προϊόντων και την ανάδειξη του Ρεθύμνου ως γαστρονομικού προορισμού.
Στο πλαίσιο αυτό τα μέλη από το Σωματείο Εστίασης και Συναφών Επαγγελμάτων εξέφρασαν τη βούλησή τους να συμμετέχουν ενεργά στη “Γιορτή Κρητικής Διατροφής”, προσφέροντας προτάσεις για την αναβάθμιση και εξέλιξη του θεσμού, που διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι στο Ρέθυμνο από την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Ρεθύμνης και το Επιμελητήριο Ρεθύμνης.
Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο, θεματικό φεστιβάλ, το οποίο είναι προσανατολισμένο στην προώθηση των βραβευμένων κρητικών προϊόντων, και κυρίως του τοπικού κρασιού. Έμφαση δίδεται στον τομέα της διατροφής και δει της Κρητικής Διατροφής, η οποία χαρακτηρίζεται ως η πλέον υγιεινή, εφόσον βασίζεται στα φρέσκα φρούτα, τα λαχανικά και τα όσπρια, καθώς και τα φρέσκα ψάρια και τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Το Φεστιβάλ προσφέρει μια εβδομάδα γεμάτη γεύσεις, χρώματα και μουσική και παρουσιάζει υψηλής ποιότητας κρητικά προϊόντα. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων προσφέρονται:
- Έκθεση Κρητικών Προϊόντων
- Σεμινάρια τροφίμων και οίνου όπου οι επισκέπτες μπορούν να ενημερωθούν από ειδικούς για τις μεθόδους παραγωγής, τα χαρακτηριστικά τους, τα υψηλά πρότυπα ποιότητας και τα οφέλη για την υγεία τους
- Ειδικά μενού που προσφέρονται από εστιατόρια και ξενοδοχεία με πρώτες ύλες ντόπια προϊόντα
- Πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων με τη συμμετοχή γνωστών ντόπιων καλλιτεχνών καθώς και καλλιτεχνών από την υπόλοιπη Ελλάδα.
Ο Γιώργος είναι υπεύθυνος ύλης, δημιουργός περιεχομένου και social media manager στο δίκτυο των ηλεκτρονικών εφημερίδων TravelDailyNews.
Παράλληλα ολοκληρώνει τις σπουδές του στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Source: traveldailynews.gr