Η δράση “Ανοιχτά Ζυθοποιεία 2024” με επισκέψεις του κοινού στα ζυθοποιεία – μέλη της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών ολοκληρώθηκε με επιτυχία, ενισχύοντας την εμπειρία και τη γνώση για την παραγωγή μπύρας.
Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε για 5η φορά η δράση “Ανοιχτά Ζυθοποιεία 2024” της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών, με επισκέψεις του κοινού στα ζυθοποιεία – μέλη της Ένωσης σε όλη τη χώρα.
Οι καταναλωτές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των μελών της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών και επισκέφθηκαν τα ζυθοποιεία της επιλογής τους κατά τη διάρκεια της δράσης “Ανοιχτά Ζυθοποιεία 2024”, το διήμερο 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2024. Χαρακτηριστική ήταν η προσέλευση επισκεπτών όλων των ηλικιών, οι οποίοι κατέκλυσαν τους ζυθοποιούς με ερωτήσεις γύρω από τον ζύθο, δείχνοντας μεγάλο ενδιαφέρον για την παραγωγική διαδικασία της μπύρας, τα διαφορετικά είδη και τις κατηγορίες της.
Ολυμπιακή Ζυθοποιία, Ανοιχτά Ζυθοποιεία 2024.
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών, κ. Σ. Παναγιώτου, δήλωσε: “Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την αθρόα προσέλευση του κοινού στα ζυθοποιεία σε όλη την Ελλάδα και ευχαριστούμε θερμά για το πραγματικό ενδιαφέρον που έδειξε στα προϊόντα μας αλλά και στους ανθρώπους που τα δημιουργούν. Μέσα από τέτοιου είδους δράσεις, καλλιεργείται η κουλτούρα της μπύρας και αναπτύσσεται ο κλάδος μας, ο οποίος γνωρίζει μεγάλη απήχηση στους καταναλωτές τα τελευταία χρόνια καθώς δείχνουν πιο ενημερωμένοι και επιζητούν καλύτερη γνώση. Η μαζική συμμετοχή στη δράση μας, ταυτόχρονα μας γεμίζει με υποχρεώσεις και ευθύνες για τον κλάδο, ώστε να αναζητήσουμε και άλλες ανάλογες πρωτοβουλίες που προωθούν την κουλτούρα της μπύρας. Μπορεί τα Ανοιχτά Ζυθοποιεία να διεξάγονται μια φορά το χρόνο, ωστόσο η επαφή του κοινού με την μπύρα είναι συνεχής αφού διαρκεί καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς”.
Η πρωτοβουλία “Ανοιχτά Ζυθοποιεία” πραγματοποιείται με στόχο τη γνωριμία των καταναλωτών με τον ζύθο, την εξοικείωσή τους με τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας, με τις πρώτες ύλες και την επαφή με τους ίδιους τους ζυθοποιούς, που βρίσκονται πίσω από την παραγωγή των προϊόντων.
Ζυθοποιία Local streets beer, Ανοιχτά Ζυθοποιεία 2024.
Τα ζυθοποιεία-μέλη της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών που συμμετείχαν φέτος στη δράση ήταν τα παρακάτω:
- Αθηναϊκή Ζυθοποιία AE: Αττική, Πάτρα, Θεσσαλονίκη
- Elixi Μικροζυθοποιία: Δροσιά Χαλκίδας, Εύβοια
- Ζυθοποιία Πηνειού ΙΚΕ: Λάρισα
- Ικαριακή Ζυθοποιία: Ικαρία
- Κρητικές Ζυθοποιίες -Ζηδιανάκης ΑΕ: Ηράκλειο Κρήτης
- Κρητική Ζυθοποιία ΑΕ: Χανιά Κρήτης
- Μικροζυθοποιία Κυκλάδων στην Τήνο: Τήνος
- Μικροζυθοποιία Local streets beer: Βόλος
- Μικροζυθοποιία Septem OE: Ωρολόγιο Αυλωναρίου, Εύβοια
- Ολυμπιακή Ζυθοποιία ΑΕ: Ριτσώνα Εύβοιας
- Πρότυπη Μικροζυθοποιία Θεσσαλονίκης: Θεσσαλονίκη
- Siris Craft Brewery: Σέρρες
Η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών και τα μέλη της, ευχαριστούν τον κόσμο που συμμετείχε με πραγματικό ενδιαφέρον και αυθεντική περιέργεια στη δράση τους και μοιράστηκαν μαζί την αγάπη τους για τον ζύθο και ανανεώνουν το ραντεβού τους για το τελευταίο σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου 2025.
Ο Γιώργος είναι υπεύθυνος ύλης, δημιουργός περιεχομένου και social media manager στο δίκτυο των ηλεκτρονικών εφημερίδων TravelDailyNews.
Παράλληλα ολοκληρώνει τις σπουδές του στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Source: traveldailynews.gr