Από τις 18 έως τις 20 Οκτωβρίου στο Ελατοχώρι της Πιερίας, έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί το 4ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Βουνού και του Δάσους, το οποίο μεταξύ άλλων συνδιοργανώνουν η ομάδα του Meat & Grill Stories και η Ελληνική ομάδα BBQ, Hellenic Bbq Team.
Στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ οι παραγωγοί και επαγγελματίες της περιοχής έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής, μέσα από δράσεις που θα αναδείξουν τις τοπικές γεύσεις της ευρύτερης περιοχής της Κατερίνης, τα έθιμα και τις παραδοσιακές συνταγές, καθώς και καινοτόμα προϊόντα.
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα μοναδικά τοπικά προϊόντα, να περιηγηθούν σε τοπικά οινοποιεία και να απολαύσουν τις ομορφιές και τις μοναδικές γεύσεις του τόπου.
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθούν μεταξύ άλλων New Orleans fire pit, όπου θα ψηθεί ολόκληρο γουρουνόπουλο περίπου 50 κιλών, σεμινάριο Αξιοποίησης Πιερικού και Μαύρου Χοίρου – διαχείριση, κοπές, κρεατοσκευάσματα, συνταγές και ψήσιμο, καθώς και Αργεντίνικα ψησίματα σε ψησταριά ASADO που θα μεταφερθεί στον χώρο του φεστιβάλ.
Σκοπός του Φεστιβάλ, είναι η προβολή του τουριστικού προορισμού Πιέρια όρη και η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων γαστρονομίας, που αποτελεί ειδική μορφή τουρισμού.
Παράλληλα, η δράση έχει ως στόχο την εξωστρέφεια μέσω της ανάπτυξης του γαστρονομικού τουρισμού, όπως και την ανάδειξη και προβολή της γαστρονομίας του τόπου, ώστε να αποτελέσει σημαντικό λόγο ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας, ενίσχυσης του τουριστικού προϊόντος, αλλά και να συμβάλλει στη διεύρυνση της τουριστικής σεζόν, δεδομένου ότι οι διαδρομές των Πιερίων είναι συνυφασμένες κατά κύριο λόγο με το χειμερινό τουρισμό και τη χιονοδρομία.
Source: tornosnews.gr