Η Δυτική Μακεδονία και η Λέσβος παρουσιάστηκαν ως αυθεντικοί, βιώσιμοι και μη καθιερωμένοι προορισμοί στη γερμανική αγορά μέσω ειδικής εκδήλωσης.
Το πολυποίκιλο τουριστικό προϊόν που διαθέτουν η Δυτική Μακεδονία και η Λέσβος βρέθηκε στο επίκεντρο ειδικής εκδήλωσης, που διοργάνωσε στις 12 Δεκεμβρίου στην Φρανκφούρτη η Υπηρεσία ΕΟΤ Γερμανίας.
Σκοπός της ήταν η παρουσίαση ελληνικών περιοχών, που υποστηρίζουν ποικίλες μορφές τουρισμού, εφαρμόζουν τη βιωσιμότητα και κυρίως αποτελούν μη καθιερωμένους προορισμούς για τη γερμανική αγορά.
Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος εκπρόσωποι επιλεγμένων διοργανωτών ταξιδίων, αεροπορικών εταιριών και τουριστικών γραφείων, καθώς και δημοσιογράφοι της ευρύτερης περιοχής του κρατιδίου της Έσσης, ενώ από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας, κα Πολυτίμη Φαρμάκη, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Λέσβου, κ. Νίκος Γιαννάκας, ο πρόεδρος των Ποτοποιών Λέσβου, κ. Δημήτρης Σπέτζας και ο δρ. γεωλογίας, κ. Ηλίας Βαλιάκος.
Η προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Γερμανίας, Ν. Λεκανίδη, παρουσιάζει τους ελληνικούς προορισμούς και τις δράσεις προβολής του ΕΟΤ.
Τους συμμετέχοντες καλωσόρισε ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Φρανκφούρτη, κ. Δημήτρης Δόχτσης, ο οποίος στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα της Ελλάδας για τουρισμό εμπειριών, ενώ από την πλευρά της η προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Γερμανίας, κα Νικολέτα Λεκανίδη, παρουσίασε το ελληνικό τουριστικό προϊόν και αναφέρθηκε στις δράσεις του ΕΟΤ για προβολή και προώθηση της χώρας μας στην Γερμανία.
Στη Δυτική Μακεδονία αναφέρθηκε η κα Φαρμάκη δίνοντας έμφαση στην αυθεντικότητα, στις ιδιαίτερες εμπειρίες που προσφέρει, καθώς και στα εκλεκτά τοπικά προϊόντα της, όπως τον κρόκο Κοζάνης, τα κρασιά της περιοχής και τα εξαιρετικά τυριά της.
Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Λέσβου, Ν. Γιαννάκας, αναλύει το πολυποίκιλο τουριστικό προϊόν του νησιού.
Ακολούθησε παρουσίαση της Λέσβου, στη διάρκεια της οποίας ο κ. Γιαννάκας ανέπτυξε τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της και την πληθώρα των εναλλακτικών δραστηριοτήτων που προσφέρει, ο κ. Σπέτζας αναφέρθηκε στα μοναδικά προϊόντα της (λαδοτύρι, σαρδέλες, ούζο κ.ά.) και ο κος Βαλιάκος επισήμανε την πλούσια γεωμορφολογία του νησιού, που για τον λόγο αυτόν έχει κηρυχθεί “Διατηρητέο Μνημείο της Φύσης” και είναι ενταγμένο στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με γεύμα για τους συμμετέχοντες, στο οποίο προσφέρθηκαν αντιπροσωπευτικά πιάτα και κρασιά από τη γαστρονομική παράδοση των δύο περιοχών.
Ο Γιώργος είναι υπεύθυνος ύλης, δημιουργός περιεχομένου και social media manager στο δίκτυο των ηλεκτρονικών εφημερίδων TravelDailyNews.
Παράλληλα ολοκληρώνει τις σπουδές του στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Source: traveldailynews.gr