Μια απο τις καλύτερες αλυσίδες εστιατορίων στον κόσμο με Ελληνική και Μεσογειακή κουζίνα, η «estiatorio Milos», που ανήκει στον αναγνωρισμένο σεφ Κώστα Σπηλιάδη, πρόκειται να ανοίξει νέο εστιατόριο, αυτή την Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου, στο νέο, υπερπολυτελές ξενοδοχείο Atlantis The Royal στο Ντουμπάι.
H αλυσίδα ιδρύθηκε στο Μόντρεαλ το 1979 και διαθέτει εστιατόρια στη Νέα Υόρκη, την Αθήνα, το Λας Βέγκας, το Μαϊάμι και το Λονδίνο που προσφέρουν την κομψή απλότητα ενός παραθαλάσσιου ελληνικού εστιατορίου.
Το «Milos» θα επιδιώξει να μεταφέρει μια αυθεντική Ελληνική αίσθηση στους πελάτες του στο Ντουμπάι, με παραδοσιακές αξίες της Μήλου όπως η φιλοξενία.
Όταν το Μήλος άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του, στόχευε να καλωσορίσει τους επισκέπτες σε μια εμπειρία που αγκάλιαζε το φαγητό ως μια πράξη διαμοιρασμού.
Το Estiatorio Milos ιδρύθηκε γύρω από την ελληνική έννοια της φιλοξενίας προσφέροντας φροντίδα για όλους τους επισκέπτες με ζεστασιά και γενναιοδωρία. Ο κ. Σπηλιάδης οραματίστηκε κάθε επισκέπτης να βιώνει το αίσθημα της γενναιοδωρίας μέσα από τη κοινή φύση του φαγητού. Η προετοιμασία του ψαριού γίνεται με τον πιο λεπτό, απλούστερο και πιο γευστικό τρόπο, σύμφωνα με τη φύση και την έννοια της φιλοξενίας.
Η αγορά θαλασσινών βρίσκεται στο επίκεντρο όλων των εστιατορίων «Milos» με τα πιο φρέσκα αλιεύματα από όλη τη Μεσόγειο. Οι επισκέπτες οδηγούνται στην αγορά και δημιουργούν τη δική τους γευστική εμπειρία επιλέγοντας το μενού τους με τη βοήθεια και την καθοδήγηση έμπειρων σεφ του Milos. Μπορούν επίσης να απολαύσουν «το ελαιόλαδο των αδελφών μου», ελληνικό θυμαρίσιο μέλι από το νησί των Κυθήρων, θαλασσινό αλάτι οικογενειακής παραγωγής και μια σειρά από φρέσκα φρούτα και λαχανικά που προέρχονται από Έλληνες συνεργάτες τα οποία καλλιεργούνται από γενιά σε γενιά.
Τα ενυπόγραφα πιάτα περιλαμβάνουν το Milos special, έναν πύργο από λεπτό, τραγανό τηγανητό κολοκύθι και φέτες μελιτζάνας πάνω από πλούσιο, σπιτικό τζατζίκι και ελληνικό τυρί σαγανάκι.
Στα Must είναι το ψητό χταπόδι και η ντοματοσαλάτα, που υπόσχονται να αποδώσουν γεύση από τη θάλασσα και την Ελλάδα όπως κανένα άλλο πιάτο.
Ο εντυπωσιακός αστακός, είναι ένα αγαπημένο κλασικό πιάτο με πινελιές του «Milos», ενώ μια επιτραπέζια εντυπωσιακή εμφάνιση είναι ολόκληρο το σασίμι ψαριού, όπου οι επισκέπτες επιλέγοντας το δικό τους φρέσκο ψάρι από την «Ψαραγορά», για να ετοιμαστεί ως σασίμι, σεβίτσε ή ταρτάρ.
Οι επισκέπτες έχουν επίσης τη δυνατότητα να επιλέξουν από τη συλλογή με περισσότερα από 300 μπουκάλια κρασιού.
Ο κ. Κώστας Σπηλιάδης δήλωσε: «Η Μέση Ανατολή, συγκεκριμένα το Ντουμπάι, βρίσκεται στα ραντάρ μας εδώ και αρκετό καιρό. Το Ντουμπάι έχει γίνει ένας κορυφαίος προορισμός μαγειρικής και φιλοξενίας, με τους πιο ταλαντούχους σεφ του κόσμου και γνωστές μάρκες που εκπροσωπούνται. Το Atlantis The Royal είναι ένας ιδανικός συνεργάτης στις προσπάθειές μας να παρουσιάσουμε στον κόσμο στην ελληνική κουζίνα, αναδεικνύοντας τα πιο εκλεκτά υλικά και κλασικές παρασκευές. Είμαι ενθουσιασμένος που ανοίγω τις πόρτες και βάζω το Ντουμπάι να δοκιμάσει τις γεύσεις της Ελλάδας».
Source: tornosnews.gr